Više vremena provodimo uz aplikacije nego što surfujemo na internetu

Bez autora
Jun 21 2011

Analitičari iz kompanije „Flurry“ predstavili su novo istraživanje koje pokazuje da se više vremena utroši koristeći aplikacije na telefonu nego surfujući internetom na PC-u. Istraživači su koristili podatke sa sajtova comScore.com i Alexa.com, kao i informacije od preko pola miliona korisnika mobilnih aplikacija.Iako ovo možda nije najpreciznije merenje, postoji jasna tendencija povećanja korisnika aplikacija u odnosu na ljude koji surfuju internetom preko računara.

Više vremena provodimo uz aplikacije nego što surfujemo na internetuAnalitičari iz kompanije „Flurry“ predstavili su novo istraživanje koje pokazuje da se više vremena utroši koristeći aplikacije na telefonu nego surfujući internetom na PC-u.

Istraživači su koristili podatke sa sajtova comScore.com i Alexa.com, kao i informacije od preko pola miliona korisnika mobilnih aplikacija. Iako ovo možda nije najpreciznije merenje, postoji jasna tendencija povećanja korisnika aplikacija u odnosu na ljude koji surfuju internetom preko računara.

Prosečan korisnik provede devet odsto više vremena u radu sa aplikacijama u odnosu na pretraživanje interneta. U toku ovog meseca korisnici su proveli u proseku 81 minut koristeći neku aplikaciju, a 74 minuta surfujući, što je velika razlika u odnosu na prošlogodišnji 64 – 43 minuta u korist interneta.

Ovaj porast analitičari vide zbog činjenice da se određene aplikacije koriste često, ali kratko u toku dana, poput proveravanja “Twitter-a” ili igranja igrica.

Istraživanje nije uključivalo pretraživanje interneta putem mobilnog telefona, a to bi takođe bilo zanimljivo poređenje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik